Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 491. |
While using cemented carbide tipped tools on aluminium, the cutting speed could be |
| A. |
1000 m/min |
B. |
300 - 900 m/min |
| C. |
100 - 300 m/min |
D. |
50 - 100 m/min |
| E. |
20 - 50 m/min |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 492. |
Hobbing process cannot be used to cut |
| A. |
Spur gears |
B. |
Helical gears |
| C. |
Worm gears |
D. |
Bevel gears |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 493. |
Which of the following is gear finishing process? |
| A. |
Gear lapping |
B. |
Gear shaving |
| C. |
Gear grinding |
D. |
All of the above |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 494. |
The process of cutting thin gears from metal sheets is known as |
| A. |
Extruding |
B. |
Stamping |
| C. |
Sintering |
D. |
Rolling |
| E. |
Punching |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 495. |
Which type of gears can be manufactured by extrusion process? |
| A. |
Bevel gears |
B. |
Herringbone gears |
| C. |
Helical gears |
D. |
Worm gears |
| E. |
Spur gears |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 496. |
Gear made by sand casting are used in |
| A. |
Automobiles |
B. |
Machine tools |
| C. |
Diesel locomotives |
D. |
Concrete mixers |
| E. |
Toys |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 497. |
Type of gears used in electric switch gear is |
| A. |
Spiral gears |
B. |
Bevel gears |
| C. |
Helical gears |
D. |
Herringbone gears |
| E. |
Gears are not used in switch gear |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 498. |
Which of the following method cannot be used for manufacturifng internal gears? |
| A. |
Stamping |
B. |
Casting |
| C. |
Die casting |
D. |
Broaching |
| E. |
Hobbing |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 499. |
Plastic gears are used in |
| A. |
Toys |
B. |
Instruments |
| C. |
Low load applications |
D. |
Low noise applications |
| E. |
Any of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 500. |
Internal gears and splines used in automobile industry are manufactured by |
| A. |
Casting |
B. |
Milling |
| C. |
Broaching |
D. |
Gears shaping |
| E. |
Gears hobbing |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|