Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 571. |
Swab is |
| A. |
A welding defect |
B. |
A gear cutter |
| C. |
A tool used in foundry |
D. |
A forging die |
| E. |
A rocess of manufacturing grinding wheels |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 572. |
Sweep patterns are used for |
| A. |
Elliptical objects |
B. |
Tiny objects |
| C. |
Objects of circular shapes |
D. |
Rectangular objects |
| E. |
Irregularly shaped objects |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 573. |
The machine allowance on castings does depend on |
| A. |
Size of the casting |
B. |
Shape of the casting |
| C. |
Temperature of molten material |
D. |
All of the above |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 574. |
While drilling on marble, the point angle should be |
Answer: Option E
Explanation:
|
| 575. |
High helix drills are used for deep hole drilling in |
| A. |
Aluminium |
B. |
Plastics |
| C. |
Rubber (hard) |
D. |
Marble |
| E. |
Bakelite |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 576. |
A good cutting action is indicated by |
| A. |
High cutting ratio |
B. |
Low cutting ratio |
| C. |
Low chip reduction coefficient |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 577. |
Drilling speed in aluminium nearly |
| A. |
3 to 5 m/min |
B. |
10 to 25 m/min |
| C. |
35 to 50 m/min |
D. |
60 to 75 m/min |
| E. |
80 to 100 m/min |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 578. |
Drilling operation is an example of |
| A. |
Multipoint cutting |
B. |
Simple cutting |
| C. |
Oblique cutting |
D. |
Orthogonal cutting |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 579. |
Helical grooves are provided on a drill bit |
| A. |
To provide a passage for the coolant |
B. |
To remove chips |
| C. |
To reduce the cost of the drill bit |
D. |
To provide long cutting edge |
| E. |
To guide the cutting top |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 580. |
Ceramic tool inserts are fixed to the tool holder by |
| A. |
Casting |
B. |
adhesives |
| C. |
Brazing |
D. |
Soldering |
| E. |
Resistance welding |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|