Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 621. |
Which of the following is considered to be non-machinable by conventional processes? |
| A. |
Grey cast iron |
B. |
Cast copper |
| C. |
While cast iron |
D. |
Silicon bronze |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 622. |
Which of the following is not true for diamond? |
| A. |
If the hardest substance known |
B. |
Expensive to be shaped |
| C. |
It is ductile |
D. |
It is also used as a cutting tool |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 623. |
Carbon tool steel are broadly classified into two categories as |
| A. |
warping and non-warping |
B. |
hard and brittle |
| C. |
water hardening and oil hardening |
D. |
hard and soft |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 624. |
Carbon tool steels generally loose their hardness above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 625. |
Which of the following is a ferrous cutting tool? |
| A. |
Diamond |
B. |
HSS |
| C. |
Cast carbides |
D. |
Ceramics |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 626. |
Low helix drills are used for machining |
| A. |
Brass |
B. |
bronze |
| C. |
bakelite |
D. |
Any of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 627. |
Machinability is affected by |
| A. |
tool geometry and material |
B. |
cutting fluids |
| C. |
regidity of tool and machine |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 628. |
Which of the following is not used for orthogonal cutting? |
| A. |
Broaching |
B. |
Sawing |
| C. |
Drills |
D. |
Slotting cutter |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 629. |
All of the following are used for oblique cutting EXCEPT: |
| A. |
Lathe tools |
B. |
Milling cutters |
| C. |
Drills |
D. |
Slotting cutter |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 630. |
Flywheel is not provided in case of |
| A. |
manually operated presses |
B. |
crank type presses |
| C. |
hydraulic presses |
D. |
All of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|