Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 691. |
In production work where several castings are required |
| A. |
split patterns are used |
B. |
loose piece patterns are used |
| C. |
gated patterns are used |
D. |
match plate patterns are used |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 692. |
Which of the following pattern can be used for symmetrical objects only? |
| A. |
Gated pattern |
B. |
Split pattern |
| C. |
Sweep pattern |
D. |
All of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 693. |
Which of the following material has maximum shrinkage during solidification? |
| A. |
Cast iron |
B. |
Steel |
| C. |
Copper |
D. |
Aluminium |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 694. |
Shrinkage of cast iron on solidification is nearly |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 695. |
The minimum section thickness for cast iron castings is |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 696. |
Riser is generally located |
| A. |
near the deepest section of the mould |
B. |
near the parting line |
| C. |
on the upper most section of the casting |
D. |
opposite to the pouring end |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 697. |
Surface finish of a casting is affected by |
| A. |
fineness of sand |
B. |
pattern finish |
| C. |
mould dressings |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 698. |
Which of the following is always die casted? |
| A. |
Rollers for bearings |
B. |
Balls for ball mills |
| C. |
Pump shafts |
D. |
Carburettor body |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 699. |
Tolerances in case of lost wax castings are of the order of |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 700. |
In lost wax casting for non-ferrous materials, the material of the mould is |
| A. |
Ethyl silicate |
B. |
Plaster of Paris |
| C. |
Silica |
D. |
Sodium silicate |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|