Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 671. |
The feed depends on |
| A. |
finish required |
B. |
depth of cut |
| C. |
rigidity of machine |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 672. |
At what rpm should a lathe be run to give a cutting speed of 25 m/min. When turning a rod of diameter 32 mm. |
| A. |
100 rpm |
B. |
160 rpm |
| C. |
200 rpm |
D. |
250 rpm |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 673. |
Preferred numbers are the numbers in |
| A. |
arithmetic progression |
B. |
geometric progression |
| C. |
harmonic progression |
D. |
Logarithmic progression |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 674. |
The chips formed during the milling of aluminium are |
| A. |
snarl |
B. |
helical |
| C. |
closed spirals |
D. |
fragments |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 675. |
The chips formed during broaching of steel are |
| A. |
fragments |
B. |
closed spirals |
| C. |
snarl |
D. |
splinters |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 676. |
In all the following case chips produced are in the form of fragments EXCEPT: |
| A. |
Milling of aluminium |
B. |
Shaping of cast iron |
| C. |
Trepanning of steel |
D. |
Facing of bronze |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 677. |
During planning the chips produced are in the form of |
| A. |
fragments |
B. |
closed spirals |
| C. |
long helics |
D. |
spinters |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 678. |
All of the following are metal cleaning methods EXCEPT: |
| A. |
Tumbling |
B. |
Knurling |
| C. |
Phosphatizing |
D. |
Abrasion blasting |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 679. |
Which of the following process provides continuous welds between two sheets? |
| A. |
Projection welding |
B. |
Spot welding |
| C. |
Seam welding |
D. |
All of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 680. |
In wire cut EDM the electrode is |
| A. |
a thin wire |
B. |
a thin sheet |
| C. |
a copper bar |
D. |
a tungsten plate |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|