Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 611. |
Which of the following is a process of chipless machining? |
| A. |
Broaching |
B. |
Hobbing |
| C. |
Gear shaving |
D. |
Cold heading |
| E. |
Honing |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 612. |
In lathe machine the chasing dial is used during |
| A. |
Taper turning |
B. |
Thread cutting |
| C. |
Knurling |
D. |
Drilling |
| E. |
Parting off |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 613. |
Chip breakers are used while machining |
| A. |
ductile materials |
B. |
brittle materials |
| C. |
Both (A) and (B) |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 614. |
Kuock out mechanism in press is used to |
| A. |
chamfer the edges |
B. |
eject out the component |
| C. |
shift the position of work piece after one operation |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 615. |
In power presses bolster plate is used to |
| A. |
mount the press tool |
B. |
eject the pressed component |
| C. |
position the piece |
D. |
cut the edges |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 616. |
Which of the following is located within the bolster? |
| A. |
Cushion |
B. |
Ram |
| C. |
Bed plate |
D. |
All of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 617. |
Which of the following has better machinability as compared to the remaining? |
| A. |
Zinc alloys |
B. |
Low carbon steels |
| C. |
Wrought iron |
D. |
Gun metal |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 618. |
While machining which of the following improves surface finish? |
| A. |
Increased depth of cut |
B. |
Increased feed rate |
| C. |
Increased cutting speed |
D. |
Formation of built-up edge |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 619. |
Hardness of diamond can be determined by |
| A. |
Brinell hardness tester |
B. |
Rockwell hardness tester |
| C. |
Vickers hardness tester |
D. |
None of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 620. |
As far as machinability is concerned, which of the following will be considered to be most inferior alloy? |
| A. |
Bearing bronze |
B. |
Monel metal |
| C. |
Gun metal |
D. |
Malleable cast iron |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|