Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 561. |
Which of the following defect results due to mixing of two streams of molten metal that are too cold to fuse properly? |
| A. |
Shrinkage |
B. |
Honey coming |
| C. |
Swell |
D. |
Scab |
| E. |
Cold shut |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 562. |
Which one of the following is a natural abrasive? |
| A. |
Alundum |
B. |
Corundum |
| C. |
Boron carbide |
D. |
Carborundum |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 563. |
Which of the following is not a fine finishing operation? |
| A. |
Tumbling |
B. |
Grinding |
| C. |
Honing |
D. |
Lapping |
| E. |
Buffing |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 564. |
Plug rolling is used to |
| A. |
Remove out of roundness of pipes |
B. |
Cut threads at the ends of pipes |
| C. |
Increase the wall thickness of pipes at ends |
D. |
Reduce the diameter of pipe |
| E. |
Reduce the wall thickness and increase the diameter of tubes already made |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 565. |
Continuous chips in ductile metals is promoted by |
| A. |
Insufficient cooling |
B. |
Small rake angle |
| C. |
Rine feed |
D. |
Low cutting speed |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 566. |
A process of zinc diffusion is known as |
| A. |
Anodising |
B. |
Brazing |
| C. |
Metallizing |
D. |
Sherardizing |
| E. |
Sintering |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 567. |
Continuous chips |
| A. |
Waste power due to heat generation |
B. |
Cause good surface finish |
| C. |
Do not require cooling |
D. |
Are easily disposable |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 568. |
Discontinuous chip in ductile material is produced because of |
| A. |
Sharp cutting edge |
B. |
Insufficient cooling |
| C. |
Low friction |
D. |
Large rake angle |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 569. |
The capacity of cupola is usually in the range |
| B. |
10 tons 10 100 tons |
| C. |
100 to 250 tons |
D. |
250 tons to 400 tons |
| E. |
500 tons to 1000 tons |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 570. |
Merchant's machinability constant is |
| A. |
? + ? - ? |
B. |
2 ? - ? + ? |
| C. |
2 ? + ? - ? |
D. |
2 ? - ? - ? |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|