Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 601. |
Which of the following can be used to produce laser? |
Answer: Option E
Explanation:
|
| 602. |
Tumber gears are used on lathes to |
| A. |
Reduce lead screw speeds |
B. |
Provide automatic motion to cross-slide |
| C. |
Provide desired direction of motion to lathe carriage |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 603. |
The term CLA (Centre Line Average) is used in connection with |
| A. |
Surface hardness |
B. |
Surface finish |
| C. |
Stresses in a component |
D. |
Average speed of a gear |
| E. |
Sharpness of a cutting tool |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 604. |
In a lathe power feed is generally not available for |
| A. |
Lead screw |
B. |
Carriage |
| C. |
Cross slide |
D. |
Compound slide |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 605. |
Crossing in foundry practice is |
| A. |
The process of formation of oxides on the surface of the molten metal |
B. |
The process of addition of chemicals to the molten metal to improve its fluidity |
| C. |
A means for checking the strength of cores |
D. |
The process of forcing metal uniformly into the mould |
| E. |
A defect in casting that can be removed by heating in a furnace and cooling at show rate. |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 606. |
Which of the following is the best method for drilling, 1 mm hole in glass? |
| A. |
Garbide tipped drilling |
B. |
Laser drilling |
| C. |
Electron beam drilling |
D. |
Plasma arc drilling |
| E. |
Ultrasonic machining |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 607. |
The pouring temperature for grey cast iron is |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 608. |
Which of the following process is used for casting ornamental objects, toys and similar articles? |
| A. |
Slush casting |
B. |
Open mould casting |
| C. |
Semi-centrifugal casting |
D. |
Die casting |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 609. |
Which of the following material connot be forged? |
| A. |
Carbon chrome steel |
B. |
Dead mild steel |
| C. |
Low carbon steel |
D. |
Eutectoid steel |
| E. |
Cast iron |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 610. |
Flange wrinkling is a defect associated with |
| A. |
Cold heating |
B. |
Cold rolling |
| C. |
Deep drawing |
D. |
Die casting |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|