Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 441. |
Which of the following is a chipless machining process? |
| A. |
Metal spinning |
B. |
Knurling |
| C. |
Hobbing |
D. |
Lapping |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 442. |
Which of the following is not a chipless machining process? |
| A. |
Cold heading |
B. |
Extruding |
| C. |
Rolling |
D. |
Grinding |
| E. |
Die casting |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 443. |
Ultrasonic machine is best suited for |
| A. |
Non-ferrous metal |
B. |
Amorphous solids |
| C. |
Brittle materials |
D. |
Dielectrics |
| E. |
Spongy materials |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 444. |
In which of the following machining process thermoelectric energy is used for machining operations? |
| A. |
Ion beam machining |
B. |
Electro discharge maching |
| C. |
Laser beam machining |
D. |
Electro beam machining |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 445. |
In which of the following process hydraulic fluid acts as transfer media? |
| A. |
Electron beam machining |
B. |
Electro discharge machining |
| C. |
Iron beam machining |
D. |
Water jet machining |
| E. |
Ultrasonic machining |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 446. |
Ablation mechanism is used in which of the following machining process? |
| A. |
Chemical machining |
B. |
Ultrasonic machining |
| C. |
Laser beam machining |
D. |
Electron beam machining |
| E. |
Water jet machining |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 447. |
Ionised material acts as transfer media in case of |
| A. |
Ion beam machining |
B. |
Plasma arc machining |
| C. |
Electro discharge machining |
D. |
All of the above |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 448. |
The selection of non-traditional machining process for a particular application depends on |
| A. |
Physical parameters of the process |
B. |
Shspes to be machined |
| C. |
Process capability |
D. |
Economics |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 449. |
For the same capacity which of the following process has the lowest capital cost? |
| A. |
Electro chemical machining |
B. |
Abrasive jet machining |
| C. |
Electron jet machining |
D. |
Chemical machining |
| E. |
Abrasive jet machining |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 450. |
For the same capacity which of the following process has the highest capital cost? |
| A. |
Electro chemical machining |
B. |
Plasma arc machining |
| C. |
Electro discharge machining |
D. |
Laser beam machining |
| E. |
Abrasive jet machining |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|