Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 431. |
A non-consumable electrode is used in |
| A. |
Gas welding |
B. |
DC arc welding |
| C. |
AC arc welding |
D. |
Argon arc welding |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 432. |
During MIG welding the metal is transferred in the form of |
| A. |
Continuous flow of molten metal |
B. |
A fine spray of metal |
| C. |
Electron beam |
D. |
Solution |
| E. |
Metal is not transferred during MIG welding |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 433. |
Which of the following is often used as flux in brazing process? |
| A. |
Turpentine |
B. |
Fevicol |
| C. |
Ammonia chloride |
D. |
Iron dust |
| E. |
Borax |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 434. |
Post cleaning is done in case of brazed joints to |
| A. |
Prevent corrosion |
B. |
Remove scale |
| C. |
Strengthen the joint |
D. |
Increase the strength of the joint |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 435. |
Electronic components are often joined by |
| A. |
Adhesive |
B. |
Soldering |
| C. |
Brazing |
D. |
Sport welding |
| E. |
Seam welding |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 436. |
A collimated light beam is used for producing heat in |
| A. |
TIG welding |
B. |
MIG welding |
| C. |
Percussion welding |
D. |
Laser welding |
| E. |
Plasma welding |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 437. |
For ultrasonic welding the thickness of metal is usually restricted to |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 438. |
Which of the following process is preferred for cutting and welding of nonferrous metals? |
| A. |
Submerged arc welding |
B. |
Inert gas arc welding |
| C. |
MIG welding |
D. |
DC arc welding |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 439. |
Wipping is the process of |
| A. |
Cleaning the welded surface after the welding operation is over |
B. |
Applying flux during welding process |
| C. |
Connecting load pipes by soldering alloy |
D. |
Low temperature welding |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 440. |
Which of the following is relatively a low temperature brazing process? |
| A. |
Copper brazing |
B. |
Brass brazing |
| C. |
Nickel chrome brazing |
D. |
Silver brazing |
| E. |
Silver manganese brazing |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|