Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 411. |
Which of the following process will be preferred for joining thin foils? |
| A. |
Gas welding |
B. |
MIG welding |
| C. |
Plasma arc welding |
D. |
DC arc welding |
| E. |
Thermit welding |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 412. |
During arc welding if the current is too low, it is likely to result in |
| A. |
Poor penetration |
B. |
Excess piling up of weld metal |
| C. |
Excessive electrode consumption |
D. |
All of the above |
| E. |
None |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 413. |
Plug welded joints are used |
| A. |
To join two pieces of metal in the same manner as riveted joint metals |
B. |
To join a circular metal with a flat job |
| C. |
For jobs carrying shear stress |
D. |
For jobs of dissimilar materials |
| E. |
For welding at selected spots only |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 414. |
For resistance welding |
| A. |
Voltage is low and current is high |
B. |
Voltage is high and current is low |
| C. |
Both voltage and current are high |
D. |
Both voltage and current are low |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 415. |
Which of the following welding process is preferred for wrought iron? |
| A. |
Spot welding |
B. |
Thermit welding |
| C. |
Lesser welding |
D. |
Mig welding |
| E. |
Forge welding |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 416. |
For which of the following material TIG welding is preferred? |
| A. |
Mild steel |
B. |
Stainless steel |
| C. |
Aluminium |
D. |
Silver |
| E. |
Gold |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 417. |
The gases used in tungsten inert gas welding are |
| A. |
Helium and neon |
B. |
Argon and helium |
| C. |
Ozone and neon |
D. |
Carbonsioxide and nitrogen |
| E. |
Atomic hydrogen and neon |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 418. |
Which of the following material is difficult to be spot welded? |
| A. |
Cold rolled mild steel sheet |
B. |
Hot rolled mild steel sheet |
| C. |
Stainless steel |
D. |
Copper |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 419. |
In which of the following welding process the two pieces to be joined are over-lapped and placed between two electrodes? |
| A. |
Spot welding |
B. |
Seam welding |
| C. |
Butt welding |
D. |
Percussion welding |
| E. |
Projection welding |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 420. |
Which of the following is a multispot welding process? |
| A. |
Seam welding |
B. |
Percussion welding |
| C. |
Projection welding |
D. |
Thermit welding |
| E. |
Atomic hydrogen welding |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|