Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 311. |
For the measurement of velocity, the transduction method could be |
| A. |
Capacitive |
B. |
Inductive |
| C. |
Magneto-electric |
D. |
Photoelectric |
| E. |
Any of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 312. |
Balometers are used for the measurement of |
| A. |
Optical input |
B. |
Pneumatic input |
| C. |
Thermal radiation |
D. |
Electrical input |
| E. |
Temperature input |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 313. |
The primary detector in a pressure gauge is usually |
| A. |
Bellows |
B. |
Diaphragm |
| C. |
Spring |
D. |
Coil spring |
| E. |
Bourdon tube |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 314. |
For the measurement of pressure of liquids at high temperature using pressure gauge |
| A. |
Necessary correction factory is applied |
B. |
Gauge is heated to the temperature to be measured |
| C. |
A siphon filled with liquid is used to protect the Bourdon tube |
D. |
Necessary thermodynamic calculations are made |
| E. |
Pressure gauge is never used in such cases |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 315. |
For the measurement of pressure corrosive and highly viscous liquids with the halp of pressure gauge |
| A. |
Necessary corrections are applied |
B. |
Gauge scale is modified |
| C. |
Bourdon tube of the gauge is changed |
D. |
Seal pots are used |
| E. |
Pressure gauge is never used in such situations |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 316. |
In instrumentation a correction is |
| A. |
An error |
B. |
The revision applied to the indicated value so that the final result obtained improves the worth of the result |
| C. |
Reading-error |
D. |
Range of error-degree of correctness |
| E. |
Lowest value of input which does not indicate the result |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 317. |
For defining length the standard generally followed is |
| A. |
Bar standard |
B. |
End standard |
| C. |
Light wave standard |
D. |
Any of the above |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 318. |
A balometer is an element which senses |
| A. |
Optical input and delivers thermal output |
B. |
Thermal input |
| C. |
Electrical input and delivers thermal output |
D. |
Optical input and delivers electrical output |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 319. |
The fact that how closely the instrument reading follows the measured variables is termed as |
| A. |
Fidelity |
B. |
Accuracy |
| C. |
Threshold sensitivity |
D. |
Precision |
| E. |
Hysteresis |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 320. |
In order to avoid unscrewing while on a bicycle the shaft or the right padel is screwed in with |
| A. |
Left hand thread |
B. |
Right hand thread |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|