Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 201. |
Solder contains |
| A. |
Tin and silver |
B. |
Silver and nickel |
| C. |
Nickel and lead |
D. |
Lead and silver |
| E. |
Lead and tin |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 202. |
The angular clearance provided on dies is usually |
| B. |
3? to 5? |
| C. |
5? to 7? |
D. |
7? to 9? |
| E. |
10? to 15? |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 203. |
With HSS tools the maximum safe operating temperature is of the order of |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 204. |
Drills are usually made of |
| A. |
Carbon steel |
B. |
High carbon steel |
| C. |
High speed steel |
D. |
Carbides |
| E. |
Diamonds |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 205. |
Silicon steel is used for |
| A. |
Boiler plates |
B. |
Industrial knives |
| C. |
Ball bearings |
D. |
Dies |
| E. |
Electrical stampings |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 206. |
As per ISS a steel specified as T 75 W 18 Co 10 Cr 4V2 will not have (as constituent) |
| A. |
Cobalt |
B. |
Chromium |
| C. |
Vanadium |
D. |
Copper |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 207. |
Out of the following tools which one is expected to have highest carbon percentage |
| A. |
Ordinary file |
B. |
Pliers |
| C. |
Wrenches |
D. |
Crowbar |
| E. |
Circular saw |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 208. |
Which one does not fit with the rest in the following: |
| A. |
Hot chiesel |
B. |
Hot punch |
| C. |
Flatter |
D. |
Hammer |
| E. |
Reamer |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 209. |
Which one does not fit with rest in the following? |
| A. |
Reamer |
B. |
Pipe cutter |
| C. |
Drill |
D. |
Tapping |
| E. |
Jaw chuck |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 210. |
Which one does not fit with the rest in the following? |
| A. |
Scale |
B. |
Micrometer |
| C. |
Pitch gauge |
D. |
Twist drill |
| E. |
Vernier caliper |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|