Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 111. |
Discontinuous or segmental chips are formed while machining |
| A. |
Cast iron |
B. |
Mild steel |
| C. |
Carbon steel |
D. |
Alloy steel |
| E. |
Brass |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 112. |
The tool signature comprises |
| A. |
5 elements |
B. |
6 elements |
| C. |
7 elements |
D. |
8 elements |
| E. |
9 elements |
|
|
Answer: Option C
Explanation:
|
| 113. |
Chips with built up edge are produced while machining |
| A. |
Ductile material |
B. |
Brittle material |
| C. |
Cast materials |
D. |
Hard materials |
| E. |
Non-ferrous materials |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 114. |
Which one of the following is not a part of micrometer |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 115. |
An examiner has given the following as parts of drill bit. Find which one is not correct |
| A. |
Dead centre |
B. |
Shank |
| C. |
Point |
D. |
Cutting edge |
| E. |
Eye |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 116. |
Taper shank on drills is provided for |
| A. |
Drilling taper holes |
B. |
Quick intersection in spindle |
| C. |
Use on tapered surfaces |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 117. |
Green sand moulds are |
| A. |
Green in colour |
B. |
Painted with green paint |
| C. |
Made out of green coloured sand |
D. |
Made from damp moulding sand |
| E. |
Skin dried moulds |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 118. |
Loam moulds are |
| A. |
Used for very small articles |
B. |
Used for symmetrical castings |
| C. |
Used in centrifugal castings |
D. |
Used for large castings |
| E. |
Made out of wet sand and then skin dried |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 119. |
Which one of the following cannot be used as a moulding material |
Answer: Option E
Explanation:
|
| 120. |
The main constituent of moulding sand is |
| A. |
Carbon |
B. |
Graphite |
| C. |
Clay |
D. |
Silica |
| E. |
Hydrocarbons |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|