Engineering :: Production Engineering
|
|
|
|
|
|
| 81. |
Cold heading is a process of |
| A. |
High energy rate forming |
B. |
Explosive forming |
| C. |
Pneumatic mechanical forming |
D. |
Electro-machining process |
| E. |
Chipless machining |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 82. |
Hard, tough, fragile and heat sensitive metals can be processed by |
| A. |
Cold heading |
B. |
Explosive forming |
| C. |
High energy rate forming |
D. |
Electrical discharge machining |
| E. |
Intraform machining |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 83. |
Dielectric is essentially required in |
| A. |
ECM process |
B. |
CLM process |
| C. |
EMP process |
D. |
PMF process |
| E. |
EDM process |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 84. |
Sintered tungsten carbides can be machined by |
| A. |
Conventional processes |
B. |
Grinding only |
| C. |
Diamond tools only |
D. |
Electro machining process |
| E. |
Explosive forming |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 85. |
High rate of oscillation of tools in ultrasonic machining is produced by |
| A. |
D.C. motor |
B. |
A.C. motor |
| C. |
Pneumatic generator |
D. |
Oscillator |
| E. |
Explosives |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 86. |
Chisels used for metal cutting are |
| A. |
Hardened |
B. |
Annealed |
| C. |
Hardened and tempered |
D. |
Annealed, hardened and tempered |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 87. |
Chisels for metal cutting are |
| A. |
Hardened all over |
B. |
Hardened in the middle |
| C. |
Hardened at cutting edge |
D. |
Hardened at random |
| E. |
Never hardened |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 88. |
A diamond point chisel is used for |
| A. |
Flat surfaces |
B. |
Round surfaces |
| C. |
Convex surfaces |
D. |
V-shaped grooves |
| E. |
Spherical surfaces |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 89. |
A hot chisel is one which is |
| A. |
Red hot |
B. |
Used to cut red hot materials |
| C. |
Used to cut cold materials |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 90. |
For cutting mild steel the cutting angle of a chisel should be |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|