General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 111. |
The world and heaven were created in six days. In which Surah this is mentioned? |
| A. |
Al-Qariyah |
B. |
Hadeed |
| C. |
Al-Asr |
D. |
Al-Maun |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 112. |
In which Surah every verse ends with letter "Del"? |
| A. |
Al-Qasas |
B. |
Az-Zalzalah |
| C. |
Ash-shams |
D. |
Tauheed |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 113. |
How many Surahs start with the word Qad? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 114. |
In a Surah every verse ends with letter "Ra". Name it? |
| A. |
Qauser |
B. |
Al-Asr |
| C. |
Al-Qamar |
D. |
Al-Kahf |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 115. |
The creation of human beings is mentioned in which Surah? |
| A. |
Ash-Shuara |
B. |
Hijr (V-26) |
| C. |
Al-Hajj |
D. |
Al-Maidah |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 116. |
Which Surah mentions the regulations for prisoners of war? |
| A. |
Al-Baqarah |
B. |
Al-Ankabut |
| C. |
Ar-Rum |
D. |
An-Nisa |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 117. |
Laws about marriage are given in which Surah? |
| A. |
As-Sajdah |
B. |
Saba |
| C. |
An-Nisa |
D. |
Fusilat |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 118. |
The Surah that mentions the story of the worship of cow by Bani Israel is? |
| A. |
Taha |
B. |
Maryam |
| C. |
Al-Anbiya |
D. |
Al-Ahqaf |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 119. |
In which Surah the law of inheritance is mentioned? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 120. |
Which Surah mentions the migration of the Holy Prophet? |
| A. |
An-Naj |
B. |
Anfal |
| C. |
Al-Munafiqun |
D. |
At-Tahrim |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|