General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 11. |
During the fight against Musailimah Kazab (claimant of false prophethood) how many Hufaaz were martyred? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 12. |
The Caliph who fixed 40 lashes for drinking was? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
| C. |
Hazrat Omar (RA) |
D. |
Hazrat Usman (RA) |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 13. |
He accepted the call of Hazrat Muhammad the moment it was put before him without him and was given the title of 'Siddiq' who was he? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Usman (RA) |
| C. |
Hazrat Omar (RA) |
D. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 14. |
Compilation of the Holy Quran in the form of a book was the greatest service to Islam rendered by? |
| A. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
B. |
Hazrat Omar (RA) |
| C. |
Hazrat Usman (RA) |
D. |
Hazrat Ali (RA) |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 15. |
Before embracing Islam who volunteered to kill (naoz billah) Hazrat Muhammad (PBUH)? |
| A. |
Hazrat Hamza (RA) |
B. |
Hazrat Abbas |
| C. |
Hazrat Khubaib (RA) |
D. |
Hazrat Omar (RA) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 16. |
The period of his Caliphate undoubtedly is is the "Golder Age" of Islam. About whose Caliphate this is being said? |
| A. |
Hazrat Omar (RA) |
B. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
| C. |
Hazrat Ali (RA) |
D. |
Hazrat Usman (RA) |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 17. |
Hazrat Omar became a Muslim in which year of Nabuwat? |
| A. |
4th year |
B. |
5th year |
| C. |
6th year |
D. |
7th year |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 18. |
The Caliph whose title was Al-Farooq? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
| C. |
Hazrat Omar (RA) |
D. |
Hazrat Usman (RA) |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 19. |
Hazrat Muhammad (PBUH) once remarked, "were a prophet to come after me he would have been"? |
| A. |
Hazrat Ali (RA) |
B. |
Hazrat Abu Bakr (RA) |
| C. |
Hazrat Omar (RA) |
D. |
Hazrat Omar (RA) |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
Hazrat Omar's Caliphate stretched from Libya to Makran and from Yemen to Armenia. The total area was about? |
| A. |
20 Lakh sq miles |
B. |
22 Lakh sq miles |
| C. |
21 Lakh sq miles |
D. |
23 Lakh sq miles |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|