General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 71. |
Our Prophet (PBUH) had 10 uncles. How many embraced Islam? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 72. |
The only aunt of Hazrat Muhammad who embraced Islam was? |
| A. |
Barrah |
B. |
Hazrat Safia (RA) |
| C. |
Aatiqa |
D. |
Ruqqiya |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 73. |
The uncles who embraced Islam were? |
| A. |
Hazrat Hamza (RA) |
B. |
Hazrat Abbas (RA) |
| C. |
Safara |
D. |
A & B |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 74. |
In his youth Hazrat Muhammad was a part of which two incidences? |
| A. |
Harb-e-Fujjar |
B. |
Halaf-ul-Fazul |
| C. |
Both A & B |
D. |
None of them |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 75. |
What was the age of Hazrat Muhammad (PBUH) when Harb-e-Fujjar took place? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 76. |
Before the Revelation how many daughters of Hazrat Muhammad were married with the sons of Abu Lahab? |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 77. |
The word 'Quran' is repeated how many times in the Holy Quran? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 78. |
The longest Surah? |
| A. |
Aali Imran |
B. |
Al-Mai dah |
| C. |
Al-Baqarah |
D. |
At-Taubah |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 79. |
According to the Holy Quran the best drink is? |
| A. |
Milk |
B. |
Water |
| C. |
Both A & B |
D. |
None of them |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 80. |
The best eatable thing mentioned is? |
| A. |
Camel's meat |
B. |
Goat's meat |
| C. |
Honey |
D. |
All of them |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|