General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 161. |
After the Battle of Yamama who suggested to Hazrat Usman (RA) to assemble the Muslims on one Qirt? |
| A. |
Hazrat Hazeefa bin Aleeman (RA) |
B. |
Hazrat Aqaba bin Amir (RA) |
| C. |
Hazrat Anas (RA) |
D. |
Hazrat Hamza (RA) |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 162. |
The word Islam occurs how many times in The Holy Quran? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 163. |
Which is the second longest Surah? |
| A. |
An-Nisa |
B. |
Al-Maidah |
| C. |
Al-Araf |
D. |
Aali-Imran |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 164. |
Which city (at that time a Kingdom) is mentioned in The Holy Quran? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 165. |
How many Prophets (AS) are mentioned in The Holy Quran? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 166. |
Which Surahs Waqia Miraj is explained? |
| A. |
Bani Israel & An-Najam |
B. |
Baqarah & Asli-Imran |
| C. |
Az-Zukhruf & Ad-Dukhan |
D. |
Al-Fatir & Az-Zumar |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 167. |
The Holy Quran was translated in which language in the year 1143? |
| A. |
Greek |
B. |
Latin |
| C. |
Both A & B |
D. |
None of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 168. |
The translator of The Holy Quran into Latin was? |
| A. |
Robert Andrews |
B. |
Richard Hayes |
| C. |
Albert Brown |
D. |
Theodore Bailey |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 169. |
How many angels are mentioned in The Holy Quran? |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 170. |
The stone mentioned in The Holy Quran is? |
| A. |
Diamond |
B. |
Ruby (Yaqoot) |
| C. |
Sapphire |
D. |
All of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|