General Knowledge :: KHULFA E RASHIDEEN
|
|
|
|
|
|
| 171. |
The names of the Quran mentioned in the Quran itself are? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 172. |
How many Surahs are named after animals? |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 173. |
Major Portion of the Quran was revealed at what time? |
| A. |
Night time |
B. |
Early Morning |
| C. |
Midday |
D. |
Afternoon |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 174. |
How many virtues are blessed for reciting one word of The Holy Quran? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 175. |
The Surah known as Aroos-ul-Quran (Bride of Quran) is? |
| A. |
Yaseen |
B. |
Ikhlas |
| C. |
Ar-Rehman |
D. |
Fatihah |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 176. |
Khatam-e-Nabuwat is discussed in how many Surahs? |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 177. |
Procedure of wuzu (ablution) is present in which Surah? |
| A. |
Al-Maidah |
B. |
An-Nisa |
| C. |
Al-Araf |
D. |
Ar-Rehman |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 178. |
Hazrat Abu Bakar (RA) entrusted the work of compilation of The Holy Quran to? |
| A. |
Hazrat Zaid bin Harris (RA) |
B. |
Hazrat Zaid bin Sabit (RA) |
| C. |
Hazrat Abdul rehman bin Auf |
D. |
All of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 179. |
The first Wahi consisted of? |
| A. |
3 verses |
B. |
4 verses |
| C. |
5 verses |
D. |
6 verses |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 180. |
In Surah Aali-Imran how many Verses (Ayats) were revealed about Ghazwa Uhad? |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|