Engineering :: Business Management
|
|
|
|
|
|
| 211. |
Reflation is |
| A. |
same as deflation |
B. |
a controlled inflation of moderate degree |
| C. |
a temporary phase in which there is more production than demand |
D. |
a condition under which production is regulated to be equal to demand |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 212. |
Overtime payment is a |
| A. |
perquisite |
B. |
bonus |
| C. |
demand |
D. |
incentive |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 213. |
Which of the following is not classified as consumer goods? |
| A. |
Clothes |
B. |
Furniture |
| C. |
Lubricants |
D. |
Machines |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 214. |
The largest source of revenue for state governments is generally |
| A. |
Entertainment tax |
B. |
Sales tax |
| C. |
Land revenue |
D. |
Excise duty |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 215. |
Fountain pen and ink are |
| A. |
independent goods |
B. |
substitute goods |
| C. |
complimentary goods |
D. |
classified goods |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 216. |
.An economy that does not permit product movements across its boundaries is known as |
| A. |
collective economy |
B. |
closed economy |
| C. |
micro economy |
D. |
macro economy |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 217. |
The term clearing house is associated with |
| A. |
banks |
B. |
cooperatives |
| C. |
foreign exchange |
D. |
free trade zones |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 218. |
Division of labour is helpful in |
| A. |
batch production |
B. |
mass production |
| C. |
quality assurance |
D. |
bulky goods |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 219. |
Which of the following is a hard currency? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 220. |
Which of the following is a free port? |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|