CSS :: Nature Theories and State Function
|
|
|
|
|
|
| 151. |
A welfare state stands for: |
| A. |
The social welfare of all |
B. |
The economic welfare of all |
| C. |
The political welfare of all |
D. |
All the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 152. |
According to the individualists the best judge of the interests of individuals is: |
| A. |
The state |
B. |
The individual himself |
| C. |
The Parliament |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 153. |
Who of the following is regarded as the father of Scientific Socialism? |
| A. |
Robert Owen |
B. |
Karl Marx |
| C. |
Kroptikan |
D. |
Lenin |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 154. |
Socialism is essentially a movement of: |
| A. |
The poor people |
B. |
The middle classes |
| C. |
The workers |
D. |
Intellectuals |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 155. |
Who said that Socialism is chameleon like creed? |
| A. |
Karl Marx |
B. |
Lenin |
| C. |
Ramsay Muir |
D. |
T.H. Green |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 156. |
Which one of the hailed from England? |
| A. |
Hegel |
B. |
T.H. Green |
| C. |
Kant |
D. |
Fichte |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 157. |
The individualists regarded the state as: |
| A. |
An evil |
B. |
A necessary evil |
| C. |
A positive good |
D. |
An idealist institution |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 158. |
Idealism was essentially: |
| A. |
Democratic ideology |
B. |
Totalitarian ideology |
| C. |
An elitist ideology |
D. |
An aristocratic ideology |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|