CSS :: Medical Jurisprudence
|
|
|
|
|
|
| 71. |
The death of body after 3 to 4 hours after the stoppage of vital functions is called |
| A. |
Cellular death |
B. |
Molecular death |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 72. |
There are_____ modes of death |
| A. |
Two |
B. |
Three |
| C. |
Four |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 73. |
The mode of death in which heart stop functioning first is called |
| A. |
Syncope |
B. |
Asphxia |
| C. |
Coma |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 74. |
There are_____ causes of syncope |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 75. |
Excessive loss of blood as a result of injury to a large blood vessel or blood vessel of internal organ resulting in sever anemia is called |
| A. |
Haermorrhage |
B. |
Asphyxia |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 76. |
The excessive stimulation of the vagus nerve resulting in stoppage of heart is called |
| A. |
Veso shock |
B. |
Vaso vegal shock |
| C. |
Asthenia |
D. |
All of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 77. |
Third cause of syncope is known as |
| A. |
Asthenia |
B. |
Coma |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 78. |
When respiratory system of body stops functioning first is called |
| A. |
Asthenia |
B. |
Asphyxia |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 79. |
The stoppge of brain functioning is called |
| A. |
Coma |
B. |
Tardier |
| C. |
Toxin |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 80. |
Death of a person due to unnatural causes is called |
| A. |
Sudden death |
B. |
Death due to illness |
| C. |
Common death |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|