CSS :: Medical Jurisprudence
|
|
|
|
|
|
| 11. |
A police officer_____ order for exhumation |
| A. |
Cannot |
B. |
Can |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
Depends upon nature of case |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 12. |
After exhumation Post-mortem examination is conducted by |
| A. |
Magistrate |
B. |
Coroner |
| C. |
Police Officer |
D. |
Medical Officer |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 13. |
After Post mortem parts of a dead body needs to sent to |
| A. |
Magistrate |
B. |
Police Officer |
| C. |
Coroner |
D. |
Chemical examinaer for chemical analysis |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 14. |
In Pakistan_____ time limit is for examination |
| A. |
10 years |
B. |
20 years |
| C. |
30 years |
D. |
No |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 15. |
A document sent by a Court to compel a witness to attend the Court on a given time place along with his reports is called |
| A. |
Warrant |
B. |
Notice |
| C. |
Subpoena |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 16. |
A fee offered to a medical practitioner to cover necessary travelling expenses by the Court is called |
| A. |
Conduct money |
B. |
Diet money |
| C. |
Medical charges |
D. |
Commission Fee |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 17. |
The conduct money shall be sent toward medical practitioner |
| A. |
Through money order |
B. |
With subpoena |
| C. |
Court Officer separately |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 18. |
Where conduct money are not adequate the medical practitioner may point it in the Court_______ |
| A. |
Before recording evidence |
B. |
After recording evidence |
| C. |
At any time during trial |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 19. |
A medical practitioner witness_____ to take oath before recording evidence |
| A. |
Needs |
B. |
Not need |
| C. |
Have discretion |
D. |
All of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 20. |
Medical evidence are of_____ kinds |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|