CSS :: Medical Jurisprudence
|
|
|
|
|
|
| 61. |
Thorax contains |
| A. |
Lungs |
B. |
Heart |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 62. |
Every part of human body contain blood except |
| A. |
Hairs |
B. |
Nails |
| C. |
Outer skin |
D. |
All of above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 63. |
Human blood is_____ liquid |
| A. |
Colourful |
B. |
Colourless |
| C. |
Black |
D. |
White |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 64. |
Blood contains |
| A. |
White corpuscles |
B. |
Red corpuscles |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 65. |
The blood vessels which convey blood away from heart called |
| A. |
Arteries |
B. |
Capillaries |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 66. |
The vessels which communicte blood from heart to various organs or other parts are called |
| A. |
Vessels |
B. |
Transporters |
| C. |
Communicators |
D. |
Capillaries |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 67. |
The_____ is the center of cardiovascular system |
| A. |
Heart |
B. |
Brain |
| C. |
Lungs |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 68. |
The cessation of life in the body is called |
| A. |
Illness |
B. |
Death |
| C. |
Irregularity |
D. |
All of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 69. |
Death is of _____ types |
| A. |
Two |
B. |
Three |
| C. |
Four |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 70. |
The state of the body showing complete cessation of the function of three important structures i.e., brain, heart and lungs is called |
| A. |
Clinical death |
B. |
Somatic death |
| C. |
Systematic death |
D. |
All of above |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|