Engineering :: Hydraulics and Fluid Mechanics
|
|
|
|
|
|
| 261. |
A fluid whose viscosity does not change with the rate of deformation or shear strain is known as |
| A. |
real fluid |
B. |
ideal fluid |
| C. |
newtonian fluid |
D. |
non-newtonian fluid |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 262. |
A fluid whose viscosity changes with the rate of deformation or shear strain is known as non-newtonian fluid. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 263. |
A fluid which obeys the Newton's law of viscosity is termed as |
| A. |
real fluid |
B. |
ideal fluid |
| C. |
newtonian fluid |
D. |
non-newtonian fluid |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 264. |
Water is a |
| A. |
real |
B. |
ideal |
| C. |
newtonian |
D. |
non-newtonian |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 265. |
An ideal fluid is frictionless and incompressible. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 266. |
The shear stress-strain graph for a newtonian fluid is a |
| A. |
straight line |
B. |
parabolic curve |
| C. |
hyperbolic curve |
D. |
elliptical |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 267. |
The shear stress-strain graph for a non-newtonian fluid is a curve. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 268. |
The dynamic viscosity of gases |
| A. |
remain unaffected |
B. |
increases |
| C. |
decreases |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 269. |
A flow in which the viscosity of fluid is dominating over the inertia force is called |
| A. |
steady flow |
B. |
unsteady flow |
| C. |
laminar flow |
D. |
turbulent flow |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 270. |
A flow in which |
| A. |
elastic |
B. |
surface tension |
| C. |
viscous |
D. |
inertia |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|