|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 211. |
Alcohol is produced during the process of: |
| A. |
Photosynthesis and respiration |
B. |
Aerobic respiration |
| C. |
Anaerobic respiration |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 212. |
Which pigment is essential for nitrogen fixation by leguminous plants? |
| A. |
Phycocyanin |
B. |
Leghaemoglobin |
| C. |
Phycoerythrin |
D. |
Anthocyanin |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 213. |
A plant is kept in 30 ppm. of CO2 concentration what will happen to it? |
| A. |
Plant will not grow but will not die |
B. |
Plant will show normal photosynthesis |
| C. |
Plant will die soon |
D. |
Plant will grow faster |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 214. |
Semi-permeability is the property of: |
| A. |
Plasma membrane |
B. |
Cell wall |
| C. |
Golgi body |
D. |
Endoplasmic reticulum |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 215. |
A thoroughly cleaned goat bladder if filled with syrup, tightly tied immersed in a vessel of water: |
| A. |
Plasmolysis will occur |
B. |
The volume of the liquid within the bladder will remain constant |
| C. |
The volume of liquid within the bladder will increase |
D. |
The volume of liquid within the bladder will decrease |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 216. |
Protoplasm is: |
| A. |
Polyphasic colloidal system |
B. |
Collodial solution |
| C. |
Suspension |
D. |
True solution |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 217. |
Which of the following elements has not been proved to be essential for plants? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 218. |
The apparatus generally used for studying the rate of transpiration stream is: |
| A. |
Potometer |
B. |
Evaporimeter |
| C. |
Atmometer |
D. |
Perimeter |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 219. |
High concentration of synthetic auxins would: |
| A. |
Prevent lateral buds to grow |
B. |
Kills weeds |
| C. |
Cause root initiation |
D. |
Control cell enlargement |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 220. |
The process of photophos-phorylation was discovered by: |
| A. |
Priestley |
B. |
Warburg |
| C. |
Arnon |
D. |
Calvin |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|