|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 121. |
Plants hormone, which is translocated to other parts for growth of the plant as: |
| A. |
Gibberellins |
B. |
Cytokinin |
| C. |
Indole acetic acid |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 122. |
Which of the following is capable of delaying yellowing of leaves? |
| A. |
Gibberellins |
B. |
Cytokinins |
| C. |
ABA |
D. |
Auxins |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 123. |
Which of the following is an essential part of photosynthesis? |
| A. |
Glycolysis |
B. |
Photorespiration |
| C. |
Plasmolysis |
D. |
Photolysis |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 124. |
Hydroponics is: |
| A. |
Growing of plants in water culture |
B. |
Growing of aquatic plants |
| C. |
Growing of floating aquatic plants |
D. |
Soil less cultivation of plants |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 125. |
The end product of fermentation is: |
| A. |
H2O and CO2 |
B. |
C2H5OH and CO2 |
| C. |
CO2 is converted in photosynthesis to carbohydrates |
D. |
Pyruvic acid and H2O |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 126. |
Most plants obtain their nitrogen from the soil in the form of: |
| A. |
HNO3 |
B. |
Nitrate |
| C. |
Free nitrogen |
D. |
Nitrogen oxide |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 127. |
The optically hyaline portion of the protoplasm is called as: |
| A. |
Hyaloplasm |
B. |
Cytoplasm |
| C. |
Mesoplasm |
D. |
Endoplasm |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 128. |
Which of the following elements can land plants, normally obtain directly from the air? |
| A. |
Hydrogen |
B. |
Phosphorus |
| C. |
Nitrogen |
D. |
Carbon |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 129. |
Which of the following is not naturally occurring plant hormone? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 130. |
One of the following causes rootings in cuttings: |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|