|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 221. |
Which level of protein structure is affected by DNA (or for which level of protein structure DNA carries information)? |
| A. |
Primary structure |
B. |
Secondary structure |
| C. |
Tertiary structure |
D. |
Quarternary structure |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 222. |
Chlorophyll 'b' is present in: |
| A. |
Prokaryotes |
B. |
Eukaryotes |
| C. |
Both prokaryotes and eukaryotes |
D. |
Bacteria |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 223. |
Supra-optimal concentration of auxins: |
| A. |
Promote flowering |
B. |
Kills the plants |
| C. |
Prevents shortening of the internodes |
D. |
Promotes growth in both stem and root apex |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 224. |
Cell membrane consist of: |
| A. |
Protein |
B. |
Phospholipids |
| C. |
Both Phospholipids and proteins |
D. |
Cellulose |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 225. |
In anaerobic respiration the end product is: |
| A. |
Pyruvic acid |
B. |
Ethyl alcohol |
| C. |
Starch |
D. |
Sugar |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 226. |
Chloroplast contains maximum quantity of: |
| A. |
Pyruvic carboxylase |
B. |
Hexokinase |
| C. |
RUDP carboxylase |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 227. |
Which of the following are photosynthetic units? |
| A. |
Quantasomes |
B. |
Oxysomes |
| C. |
Phycobilinosome |
D. |
F1 particles |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 228. |
Which of the following are short day plants? |
| A. |
Radish |
B. |
Maize |
| C. |
Soyabean |
D. |
Sugar beet |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 229. |
Auxim promote growth: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 230. |
Potometer is used to measure: |
| A. |
Rate of respiration |
B. |
Rate of transpiration |
| C. |
Growth |
D. |
Osmosis |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|