CSS :: Medical Jurisprudence
|
|
|
|
|
|
| 81. |
The time between the examination and death is called |
| A. |
Late time |
B. |
Calculated period |
| C. |
Post-mortem interval |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 82. |
If the lice were seen on the dead body it would indicate that death has occurred within______ days |
| A. |
One to two |
B. |
Two to Three |
| C. |
Two to Four |
D. |
Three to six |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 83. |
Maggots or larvae are produced in dead body within_____ hours |
| A. |
Two to four |
B. |
Three to six |
| C. |
Eight to twenty four |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 84. |
The maggot develop in dead body into_____ days of death |
| A. |
One to two |
B. |
Two to Three |
| C. |
Four to five |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 85. |
The pupa convert into adult in_____ days in dead body |
| A. |
Four to five |
B. |
Seven to ten |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 86. |
Ossification test is used for |
| A. |
Determination of cause of death |
B. |
Determination of age |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 87. |
When all the epiphyses of the limb bones are completely united the age is imagined of |
| A. |
Sixteen to seventeen years |
B. |
Nineteen to twenty years |
| C. |
Twenty two to twenty three years |
D. |
Twenty four to twenty five years |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 88. |
In cases with no criminological beckground or suspicion, the dead body is the property of |
| A. |
The state |
B. |
Heirs |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 89. |
The post-mortem of a dead body is conducted for the purpose to |
| A. |
Determine cause of death |
B. |
Determine age |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 90. |
The post-mortem consist_____ type of evidence |
| A. |
Factual |
B. |
Opinion |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|