|
|
|
|
|
| 81. |
Mutations in a population: |
| A. |
Always led to evolution |
B. |
Never led to evolution |
| C. |
Often led to evolution |
D. |
Led to none of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 82. |
Palaeozoic era does not include: |
| A. |
Cambrian period |
B. |
Ordovician period |
| C. |
Triassic period |
D. |
Silurian period |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 83. |
Dominant protozoans during proterozoic era were: |
| A. |
Radiolarians |
B. |
Mastigophores |
| C. |
Ciliates |
D. |
Sarcodines |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 84. |
Trilobites and Brachiopods were dominant during: |
| A. |
Cambrian period |
B. |
Silurian period |
| C. |
Devonian period |
D. |
Permian period |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 85. |
Cephalopod Molluscs were dominant during: |
| A. |
Cambrian period |
B. |
Ordovician period |
| C. |
Silurian period |
D. |
Permian period |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 86. |
Chordates as lower fishes in fresh water appeared in: |
| A. |
Cambrian period |
B. |
Silurian period |
| C. |
Ordovician period |
D. |
Permian period |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 87. |
Terrestrial Colonization started during: |
| A. |
Ordovician period |
B. |
Silurian period |
| C. |
Permian period |
D. |
Cambrian |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 88. |
The fishes dominated during: |
| A. |
Ordovician period |
B. |
Silurian period |
| C. |
Permian period |
D. |
Devonian period |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 89. |
Amphibians were at climax during: |
| A. |
Silurian period |
B. |
Devonian period |
| C. |
Carboniferous period |
D. |
Permian period |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 90. |
Reptiles dominated during: |
| A. |
Mesozoic era |
B. |
Cenozoic era |
| C. |
Paleozoic era |
D. |
Proterozoic era |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|