Engineering :: Industrial Engineering
|
|
|
|
|
|
| 141. |
Loan of purchase of car is a |
| A. |
incentive scheme |
B. |
bonus plan |
| C. |
fringe benefit |
D. |
Perk |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 142. |
Under Emerson's efficiency plan an incentive is paid to a worker whose output exceeds |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 143. |
Group incentive is recommended for |
| A. |
assembly lines |
B. |
research and development |
| C. |
office work |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 144. |
Under Gantt incentive plan the wages are calculated on |
| A. |
piece basis |
B. |
group average basis |
| C. |
hourly basis |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 145. |
All of the following types of companies have board of directors EXCEPT: |
| A. |
Public sector undertakings |
B. |
Private limited companies |
| C. |
Public limited companies |
D. |
Cooperative societies |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 146. |
Which of the following have training and development responsibilities? |
| A. |
Top line executive |
B. |
Personnel staff |
| C. |
Each and every employee |
D. |
Immediate supervisors |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 147. |
Planned progression is most closely related to |
| A. |
Job laddering |
B. |
Job displacement |
| C. |
Job enlargement |
D. |
Job rotation |
| E. |
Job enrichment |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 148. |
OR was developed |
| A. |
during World War I |
B. |
during World War II |
| C. |
In the 1950's |
D. |
In the 1960's |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 149. |
In a thriving company, human resource planning |
| A. |
Is a static system |
B. |
Is continuously at work |
| C. |
Is initiated whenever a problem arises |
D. |
Generally applies to upper management |
| E. |
Any combination of these |
|
|
Answer: Option B
Explanation:
|
| 150. |
Which statement does not describe human resource objectives? |
| A. |
Set objectives work to limit growth as well as guard against failure |
B. |
Planning objective is the first step in the human resource planning process |
| C. |
Human resource objectives assume that the future of the organisation is linked to the future of the work force |
D. |
Objectives are geared to affect the future |
| E. |
Objectives can be short term as well as long term |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|