Engineering :: Industrial Engineering
|
|
|
|
|
|
| 111. |
Which of the following statement about linear programming is incorrect? |
| A. |
It is applicable to linear models only |
B. |
It gives dynamic solution |
| C. |
No solution is available to time spans shorter than periods in model |
D. |
Uncertainties in the future cannot conveniently be incorporated in model. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 112. |
Which of the following is a resource? |
| A. |
Time |
B. |
Men |
| C. |
Money |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 113. |
Which of the following statement regarding PERT is incorrect? |
| A. |
It establishes the sequence and the relationship between significant programmes events |
B. |
It is statistical technique which makes decisions |
| C. |
It points out slippages before the fact happens and its impact on others |
D. |
It helps to formulate new schedules when the existing schedule cannot be met. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 114. |
A dummy activity completes the logical concept and it has |
| A. |
no duration |
B. |
very short duration |
| C. |
proportional duration |
D. |
long duration |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 115. |
GERT is a |
| A. |
computerised PERT chart |
B. |
technique which deals with the probability of a realisation of the activity |
| C. |
technique which has become obsolete now |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 116. |
In case the value of variance is more, then |
| A. |
certainly is more |
B. |
probability of certainty is more |
| C. |
uncertainty is more |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 117. |
While PERT is |
| A. |
float, slack |
B. |
time, resource |
| C. |
event, activity |
D. |
activity, event |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 118. |
A dummy activity |
| A. |
has no sequence and can be easily fitted anywhere |
B. |
has only a head event but no tail event |
| C. |
has no tan event but only a head event |
D. |
neither requires any resources nor any time |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 119. |
Which of the following is a parallel activity? |
| A. |
Wall construction and carpentary work of doors |
B. |
digging of foundation and construction of a well |
| C. |
completion of flooring and plastering of walls |
D. |
completing first floor and starting second floor construction |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 120. |
Negative slack occurs when |
| A. |
dummy activities do not exist |
B. |
dummy activities are large in number |
| C. |
events stick to their schedule |
D. |
deficiency of resources occurs |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|