|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 491. |
The unconsolidated material on the underlying rock is called: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 492. |
The unit of fertilizer or any other growth factor which is necessary to produce the yield which in 50% of maximum possible yield is called: |
| A. |
Optimum unit |
B. |
Standard unit |
| C. |
Baule unit |
D. |
Fertilizer unit |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 493. |
The value above ______ ppm is associated with boron toxicity: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 494. |
The water held with a water potential greater than. 1/3 bar is known as: |
| A. |
Field capacity |
B. |
Gravitational water |
| C. |
Available water |
D. |
Unavailable water |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 495. |
The weathered material transported by means of waters and deposited in river basins are termed as: |
| A. |
Alluvial |
B. |
Marine |
| C. |
Lacustrine |
D. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 496. |
The weathering causes: |
| A. |
Disintegration and decomposition of rocks |
B. |
Disintegration and decomposition of rocks and minerals |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 497. |
The zinc deficiency in rice causes disease: |
| A. |
Khaira |
B. |
Bacterial leaf streak |
| C. |
Bacterial leaf blight |
D. |
Sheath blight |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 498. |
There is a net increase in the mineralization of organaic nitrogen in soil when: |
| A. |
C:N = 20 - 30:1 |
B. |
C:N = < 20:1 |
| C. |
C:N = . 30:1 |
D. |
Nitrogen is taken up by the crops |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 499. |
Thermal conductivity of different textural classes of the soils follows the following order: |
| A. |
Sand < Loam < Clay < Peat |
B. |
Sand > Loam > Clay > Peat |
| C. |
Sand = Clay = Loam = Sand |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 500. |
Til cake contains about: |
| A. |
6.0% N |
B. |
2.5% N |
| C. |
10.2% N |
D. |
9.8% N |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|