|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 471. |
The residual effect of ammonical nitrogenous fertilizer in soil is: |
| A. |
Alkaline |
B. |
Neutral |
| C. |
Acidic |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 472. |
The rice crop tolerates submergence because: |
| A. |
The plant does not need O2 |
B. |
The plant has mechanism to transport O2 through leaves |
| C. |
Bacteria keep the rhizosphere oxidised |
D. |
O2 penetrating to root zone through air movement is sufficient |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 473. |
The rock 'Quartzite' is a: |
| A. |
Sedimentary rock |
B. |
Igneous rock |
| C. |
Metamorphic rock |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 474. |
The rock "Granite" is a: |
| A. |
Sedimentary rock |
B. |
Metamorphic rock |
| C. |
Igneous rock |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 475. |
The rock, which is formed by sedimentation of primary rock, is called: |
| A. |
Igneous rock |
B. |
Metamorphic rock |
| C. |
Sedimentary rock |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 476. |
The rock, which is formed under high temperature and pressure and by sudden geological tectonic movement, is called: |
| A. |
Igneous rock |
B. |
Sedimentary rock |
| C. |
Metamorphic rock |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 477. |
The saline soil can be managed by: |
| A. |
Addition of gypsum |
B. |
Addition of lime |
| C. |
Addition of pyrite |
D. |
Leaching of salts |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 478. |
The sodicity of water can be expressed by: |
| A. |
ECE |
B. |
SAR |
| C. |
ESP |
D. |
All of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 479. |
The soil layer of maximum leaching is indicated by the symbol |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 480. |
The soil solum includes: |
| A. |
A horizon |
B. |
B horizon |
| C. |
A and B Horizon |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|