|  | 
    
	
 
     For students in search of Hydroponic Gardening
 Guides - Basics to Experts level
 Growing fruit and vegetables hydroponically
 Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
 Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
 | 
| 
	
	
           
                       | 
    
    
        | 
            
            
                | 191. | Which one of the following remedies is to be suggested in case of failure of a manuallyoperated sprayer to retain pressure? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Tightening of loose nuts and clamps and replacement of gaskets | B. | Tightening of the lid of the tank, replacement of the gasket, if necessary |  
				 				 | C. | Opening the nozzle and cleaning its various parts especially the orifice | D. | Straightening the plunger rod if found bent |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 192. | Which one of the following sprayers could require the lowest volume of spray solution to cover a hectare of rice crop? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Power sprayer | B. | Foot sprayer |  
				 				 | C. | Knapsack sprayer | D. | Hand sprayer |  
                        
                        
                            Answer: Option D Explanation:    |  
 
            
            
                | 193. | Which one of the following statements correctly defines economic threshold level? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | The pest population level at which control measures should be taken to prevent the pest population from reaching economic injury level | B. | The lowest pest population density that will cause economic damage |  
				 				 | C. | The optimum pest population density that will cause economic damage | D. | The pest population level at which application of pest control measures will be uneconomic |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 194. | Which of the following statements correctly defines the "alternate host" of a pathogen/parasite? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | A host on which a parasite attacks simultaneously with the main host | B. | A host, which grows in alternate season or year |  
				 				 | C. | One of the two kinds of hosts on which a parasitic fungus develops to complete its life cycle | D. | A host on which, the parasite does not attack in normal conditions |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 195. | Which one of the following tissue is most suitable for tissue culture to produce virus free plants of potato? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Leaf tissue | B. | Pollen |  
				 				 | C. | Embryo-tissue | D. | Meristem tip tissue |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 196. | Which shows the symbiotic relationship? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Rhizobium | B. | Azotobactor |  
				 				 | C. | Clostridium | D. | Nitrosomonas |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 197. | Which was the first plant bacterial disese reported? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Angular leaf spot of cotton | B. | Citrus canker |  
				 				 | C. | Fire blight of apple | D. | Bacterial blight of tomato |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 198. | Whip smut of sugarcane is caused by: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Ustilago nuda | B. | Ustilago hordei |  
				 				 | C. | Urocystis agrophri | D. | Ustilago sciteminae |  
                        
                        
                            Answer: Option D Explanation:    |  
 
            
            
                | 199. | White rust of crucifer is caused by: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Puccinia | B. | Albugo |  
				 				 | C. | Sclerospora | D. | Peronospora |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 200. | Who for the first time discovered antibiotics? |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Alexander Flemming | B. | Stanley |  
				 				 | C. | Anton de Bary | D. | Louis Pasteur |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
 
			
			
 
 
 
 Read more:
 |  |