CSS :: Agriculture Genetics Plant Breeding and Biotechnology
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 381. |
The physical basis of heredity is termed as: |
| A. |
Gene pool |
B. |
Gene frequency |
| C. |
Germplasm |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 382. |
The place on the stem or branch where one or more leaves arise is known as: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 383. |
The placentation is mustard is: |
| A. |
Marginal |
B. |
Parietal |
| C. |
Axile |
D. |
Basal |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 384. |
The plant that grow in very dry places and can withstand a prolonged period of drought uninjured are: |
| A. |
Hydrophytes |
B. |
Hygrophytes |
| C. |
Mesophytes |
D. |
Xerophytes |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 385. |
The plant, which is growing in saline soils or saline water with preponderance of soil in it, is said: |
| A. |
Mesophytes |
B. |
Xerophytes |
| C. |
Hygrophytes |
D. |
Halophytes |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 386. |
The plants, which grow in water or in very wet places, are |
| A. |
Hydrophytes |
B. |
Hygrophytes |
| C. |
Mesophytes |
D. |
Epiphytes |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 387. |
The plants, which grow in water deserts, are called: |
| A. |
Mesophytes |
B. |
Hydrophytes |
| C. |
Xerophytes |
D. |
Halophytes |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 388. |
The plants, which occur in moist shady places in forests or in the moist soil near waterlogged localities are: |
| A. |
Hydrophyte |
B. |
Hygrophytes |
| C. |
Xerophytes |
D. |
Mesophytes |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 389. |
The plasma membrane is: |
| A. |
Impermeable membrane |
B. |
Semi-permeable |
| C. |
Permeable |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 390. |
The point of attachment of the body of the ovule is its funicle is known as: |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|