CSS :: Agriculture Genetics Plant Breeding and Biotechnology
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 341. |
The fruit of Acacia is: |
| A. |
Lomentum |
B. |
Double samara |
| C. |
Regma |
D. |
Cypsela |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 342. |
The fruit of cumin or coriander is known as: |
| A. |
Lomentum |
B. |
Cremocarp |
| C. |
Regma |
D. |
Cypsela |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 343. |
The fruits of cucurbitaceae is: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 344. |
The fusion of a male gamete with two polar nuclei is often termed: |
| A. |
Fertilization |
B. |
Syngamy |
| C. |
Triple fusion |
D. |
Pollination |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 345. |
The genes that intensify or diminish the effect of major genes are known as factors: |
| A. |
Modifying |
B. |
Nullifying |
| C. |
Falsifying |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 346. |
The green expanded part of leaf is called as: |
| A. |
Leaf blade or lamina |
B. |
Petiole |
| C. |
Pulvinous |
D. |
Leaf base |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 347. |
The group of plants, which bear flowers and seeds, are known as: |
| A. |
Crytogams |
B. |
Phanerogams |
| C. |
Pteridophyta |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 348. |
The haploid phase in plants is called : |
| A. |
Sporophyte |
B. |
Gametophyte |
| C. |
Zygote |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 349. |
The hydrophytes float on water because of the presence of: |
| A. |
Aerenchyma |
B. |
Parenchyma |
| C. |
Chlorenchyma |
D. |
Sclerenchyma |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 350. |
The inflorescence of banana is known as: |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|