CSS :: Agricultural Economics And Farm Management
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 211. |
Selection and adoption of best packages of practices comes under: |
| A. |
Agricultural marketing |
B. |
Systems of farming |
| C. |
Types of farming |
D. |
Farm management |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 212. |
When quantity demanded of a commodity decreases with the increase in its price, it is called? |
| A. |
Decrease in demand |
B. |
Extension of demand |
| C. |
Contrction of demand |
D. |
Increase in supply |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 213. |
When price rises, demand? |
| A. |
Decreases |
B. |
Contracts |
| C. |
Increases |
D. |
Remain same |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 214. |
When marginal product is zero, the total product is? |
| A. |
Maximum |
B. |
Minimum |
| C. |
Zero |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 215. |
Perfect Elasticity is shown by: |
| A. |
Vertical straight line |
B. |
Horizontal straight line |
| C. |
Slopping curve right to left |
D. |
Slopping curve left to right |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 216. |
Smaller than economic holding is known as: |
| A. |
Optimum holding |
B. |
Ownership holding |
| C. |
Basic holding |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 217. |
Some middleman do not buy and sell directly but assist in the marketing process, they are known as: |
| A. |
Speculated middle men |
B. |
Commission agents |
| C. |
Facilittive middle man |
D. |
Brokers |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 218. |
Specialized farming and diversified farming are: |
| A. |
Types of farming |
B. |
Systems of farming |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 219. |
When land is owned by government and workers work as employees getting their wages regularity, it is called? |
| A. |
Peasant farming |
B. |
Collective farming |
| C. |
Capitalistic farming |
D. |
State farming |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 220. |
Star TV is controlled at: |
| A. |
Hong Kong |
B. |
Tokyo |
| C. |
Singapore |
D. |
London |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|