CSS :: Agricultural Economics And Farm Management
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 271. |
The most influence factor of inflation is increase in money supply and _____ in production: |
| A. |
Increase |
B. |
No effect |
| C. |
Decrease |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 272. |
The most liquid assets are: |
| A. |
Fixed assets |
B. |
Working assets |
| C. |
Currents assets |
D. |
Liabilities |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 273. |
The object of subsistence farm is to produce: |
| A. |
Essential food crops for family and market |
B. |
Essential food crops for family only |
| C. |
Food and fibre crops for family and market |
D. |
Vegetable crops for family only |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 274. |
The term monpoloy means: |
| A. |
When there is only one seller of a commodity |
B. |
When there is only two seller of a commodity |
| C. |
When there is only two seller of a commodity |
D. |
When there is only one buyer of a commodity |
| E. |
None of the above |
|
|
Answer: Option A
Explanation:
|
| 275. |
The term monopolistic competition means: |
| A. |
A large number of seller heterogeneous commodity |
B. |
A few number of sellers deal heterogeneous commodity |
| C. |
A large number of buyers deal in heterogeneous commodity |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 276. |
The term "land reform" should be used in broadest sense to serve as ______ for action: |
| A. |
Inscription |
B. |
Prescrription |
| C. |
Description |
D. |
Formulation |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 277. |
The term "Agricultural Economics" is used in preference to the term "Rural Economics" for the following reason: |
| A. |
Agricultural economics is more widely understood than the rutal economics |
B. |
Agricultural economics is far more popular term than the rural economics |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 278. |
The peculiarities of land as a factor of production are: |
| A. |
A free gift of nature |
B. |
Permanent in nature |
| C. |
Limited in area |
D. |
Completely immobile |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 279. |
The term 'operatonal holding' refers to the: |
| A. |
Land area owned by a farmer |
B. |
Cropped area cultivted by a farmer |
| C. |
Net land area cultivated by a farmer |
D. |
Land area leased in by a farmer |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 280. |
The technique which protect the traders from extreme falls in price is known as: |
| A. |
Speculation |
B. |
Future trading |
| C. |
Hedging |
D. |
For sale |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|