CSS :: Agricultural Economics And Farm Management
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 201. |
Quantitated instrument of monetary policy includes: |
| A. |
Bank rate |
B. |
Legal reserve requirements |
| C. |
Open market operations |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 202. |
The purchase or sale of a commodity at the present price with the object of sale or purchase at some future date at a favourable price is known as: |
| A. |
Hedging |
B. |
Speculation |
| C. |
Market intelligence |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 203. |
The reform of tenancy laid down that the rent should not exceed _____ percent of gross produce: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 204. |
The relationship between cost function and production function is: |
| A. |
Positive |
B. |
Negative |
| C. |
Increase |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 205. |
The resources, if their services are not used, these cannot be stocked are known as: |
| A. |
Stock resources |
B. |
Flow resources |
| C. |
Fixed resources |
D. |
All of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 206. |
Regulated markets are those in which: |
| A. |
Business is conducted without any set rules and regulations |
B. |
Business is conducted with the rules and regulations framed by statutory market |
| C. |
Bonds, shares and securities are bought and sold |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 207. |
Rent arises under: |
| A. |
Extensive cultivation |
B. |
Intensive cultivation |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 208. |
When total product is highest, marginal product will be? |
| A. |
Minimum |
B. |
Maximum |
| C. |
Zero |
D. |
Increasing |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 209. |
When total cost is divided by total units of the production, we get? |
| A. |
Marginal cost |
B. |
Average cost |
| C. |
Fixed cost |
D. |
Variable cost |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 210. |
Royal Commission of agriculture submitted its report in: |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|