CSS :: Agricultural Economics And Farm Management
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 141. |
In which planning period we can change the output by altering the size of form: |
| A. |
Long run |
B. |
Short run |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 142. |
In which planning period we can change the output without altering the size of the plant: |
| A. |
Long run |
B. |
Short run |
| C. |
Accounting period |
D. |
Base year period |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 143. |
In which relationship increase or decrease in the production of one product affects the production of the other commodity inversely: |
| A. |
Joint product |
B. |
Supplementary |
| C. |
Complementary |
D. |
Competitive |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 144. |
A boom is marked by: |
| A. |
Full employment |
B. |
Under employment |
| C. |
Overfull employment |
D. |
None of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 145. |
In which system of sale commission agents takes the sample of the produce to the shops of buyers? |
| A. |
Quotations on samples |
B. |
Open auction system |
| C. |
Private negotiation |
D. |
None of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 146. |
Which of the following is not component of farm business? |
| A. |
Capital |
B. |
Environment |
| C. |
Land |
D. |
Management |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 147. |
Which of the following is not a type of farming on the basis of land use and cultural practices classification? |
| A. |
Tenant farming |
B. |
Specialized farming |
| C. |
Diversified farming |
D. |
Mixed farming |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 148. |
Which of the following is not a farming system on the basis of ownership and management classification? |
| A. |
Tenant farming |
B. |
Co-operative farming |
| C. |
Mixed farming |
D. |
State farming |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 149. |
Income tax is a: |
| A. |
Direct tax |
B. |
Indirect tax |
| C. |
Both (a) and (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 150. |
Which of the following is not a factor-affecting rate of market development? |
| A. |
Nature of demand |
B. |
Nature of product |
| C. |
Transportation of communication |
D. |
Disturbance and un-security |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|