CSS :: Agricultural Economics And Farm Management
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 41. |
Basic fundamental law of agriculture is: |
| A. |
Law of diminishing return |
B. |
Law of equimarginal return |
| C. |
Law of substitution |
D. |
Law of demand and supply |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 42. |
Who was the first economist to have evolved the technique of indifference curve analysis? |
| A. |
David Ricardo |
B. |
Bohm Bawerk |
| C. |
F.Y. Edgeworth |
D. |
A.C. Pigou |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 43. |
Break-even point is determined by: |
| A. |
MC = MR |
B. |
MC = AVC |
| C. |
MC = AC = AR |
D. |
TR = TC |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 44. |
Building machinery and implements are examples of: |
| A. |
Variable resources |
B. |
Fixed resources |
| C. |
Flow resources |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 45. |
Buyer's market devote the place where: |
| A. |
Supply receeds the demand |
B. |
Supply exceeds the demand |
| C. |
Money value remains unchanged |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 46. |
By preparing chairs the wood creates: |
| A. |
Form utility |
B. |
Time utility |
| C. |
Place utility |
D. |
Knowledge utility |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 47. |
Capital market deals with: |
| A. |
Cotton |
B. |
Wheat |
| C. |
Raw material |
D. |
Bonds and shares |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 48. |
Which one of the following principles is employed in production when resources are scarce? |
| A. |
Added cost is equal to added returns |
B. |
Equal-marginal principle |
| C. |
Competitive advantage |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 49. |
Which one of the following pairs is correctly matched? |
| A. |
Common cost = Cost associated with variable resource |
B. |
Average cost = A study of returns and costs |
| C. |
Marginal cost = Additional cost to produce an additional unit of output |
D. |
Prime cost = Cost related to fixed resources |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 50. |
Which one of the following is operational decision? |
| A. |
Enterprise mix |
B. |
Selection of least cost |
| C. |
Level of resource ue |
D. |
All above |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|