CSS :: Agricultural Engineering
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 311. |
In pressurized water cooling. The boiling point of coolant can be increased by increasing its: |
| A. |
Temperature |
B. |
Pressure |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 312. |
In pressurized water-cooling, increasing its pressure can increase the boiling point of coolant: |
| A. |
For 2 bar it is 121 ?C |
B. |
For 5 bar it is 153 ?C |
| C. |
For 10 bar it is 1180 ?C |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 313. |
In pressurized water-cooling the water pressure is kept between: |
| A. |
1.5 and 2 bars |
B. |
1.5 and 3 bars |
| C. |
1.5 and 5 bars |
D. |
1.5 and 10 bars |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 314. |
Evaporating cooling system is used for cooling of: |
| A. |
Steam engines |
B. |
Aircraft engines |
| C. |
Railway engines |
D. |
Industrial engines |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 315. |
Evaporating cooling is also called: |
| A. |
Steam of vapour cooling |
B. |
Water cooling |
| C. |
Air cooling |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 316. |
In evaporating cooling the temperature of cooling water is allowed to reach a temperature of: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 317. |
In case of air-cooled engines, the reduction of weight of engines is about: |
| A. |
10 per cent |
B. |
20 per cent |
| C. |
25 per cent |
D. |
30 per cent |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 318. |
Volumetric efficiency of air-cooled engines in comparison to water-cooled engines is: |
| A. |
Higher |
B. |
Lower |
| C. |
Equal |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 319. |
A cooling system that requires more maintenance is: |
| A. |
Steam of vapour cooling |
B. |
Water cooling |
| C. |
Air cooling |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 320. |
The engine performing becomes more sensitive to climatic condition in case of: |
| A. |
Evaporation cooled engine |
B. |
Water cooled engine |
| C. |
Air cooled engine |
D. |
All are correct |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|