CSS :: Agricultural Engineering
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 271. |
Smaller change in viscosity of oil with temperature indicates |
| A. |
High viscosity indes number |
B. |
Low viscosity index number |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 272. |
The variation in viscosity of oil with change in temperature is measured by: |
| A. |
High viscosity number |
B. |
Viscosity index |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 273. |
The density and specific gravity of lubricating oil is determined with the help of: |
| A. |
Hydrometer |
B. |
Specific gravity bottle |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 274. |
Viscosity of lubrication oil is measured by: |
| A. |
Hygrometer |
B. |
Thermometer |
| C. |
Viscometer |
D. |
All are correct |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 275. |
For engine bearings, a type of lubrication system adopted is: |
| A. |
Gravity feed lubrication |
B. |
Wick lubrication |
| C. |
Ring lubrication |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 276. |
For engine parts, a type of lubrication system adopted is: |
| A. |
Splash lubrication |
B. |
Pressure lubrication |
| C. |
Petrol lubrication |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 277. |
Wick lubrication is also called: |
| A. |
Siphon lubricator |
B. |
Hydrostatic lubricator |
| C. |
Mechanical lubricator |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 278. |
Ring lubrication system is generally used for lubrication of: |
| A. |
Vertical bearings |
B. |
Horizontal bearings |
| C. |
Inclined bearings |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 279. |
Petrol lubrication system generally is used in: |
| A. |
Two-stroke engines |
B. |
Four -stroke engines |
| C. |
Tractor and vehicles |
D. |
Aircraft |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 280. |
A type lubricator is used in steam engines is: |
| A. |
Siphon type |
B. |
Hydrostatic type |
| C. |
Mechanically operator lubricator |
D. |
Both (b) & (c) |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|