CSS :: Vision and Hearing Physiology
|
|
|
|
|
|
| 31. |
Common defect developing in the eyes of persons of old age is: |
| A. |
Hypermetropia |
B. |
Myopia |
| C. |
Astigmatism |
D. |
Glaucoma |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 32. |
Common eye defect that develops in old age is: |
| A. |
Glaucoma |
B. |
Presbyopia |
| C. |
Myopia |
D. |
Astgmatism |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 33. |
Lenses used by the persons who cannot see objects of nearby are: |
| A. |
Concave |
B. |
Convex |
| C. |
Plane |
D. |
Bifocal |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 34. |
Lenses to be used by a person who cannot see distant objects are: |
| A. |
Concave |
B. |
Convex |
| C. |
Plane |
D. |
Bifocal |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 35. |
Rhodopsin is related to: |
| A. |
Cornea |
B. |
Sclera |
| C. |
Choroid |
D. |
None of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 36. |
The pigment that helps some nocturnal animals to see during night is: |
| A. |
Porphyrin |
B. |
Guanin |
| C. |
Heparin |
D. |
Carotene |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 37. |
Tepatum lucidum is found in the eyes of: |
| A. |
Deep sea fishes |
B. |
Elephant |
| C. |
Carnivores |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 38. |
In the eyes of hoofed mammals, elephant, whales etc, is found: |
| A. |
Tepatum lucidum |
B. |
Tepatum fibrosum |
| C. |
Tepatum cellulosum |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 39. |
Tepatum callulosum is found in the eyes of: |
| A. |
Carnivores |
B. |
Elephant |
| C. |
Hoofed mammals |
D. |
Whale |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 40. |
Tepatum fibrosum is found in the eyes of: |
| A. |
Hoofed mammals |
B. |
Elephant |
| C. |
Whales |
D. |
All of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|