CSS :: England Constitution
|
|
|
|
|
|
| 201. |
The Labour Party eame into existence in: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 202. |
The sovereignty of Parliament has also been limited by the Statute of West Minister Act of: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 203. |
The English legal system, the smallest unit of local authority is called: |
| A. |
Parish |
B. |
Sub-division |
| C. |
Town |
D. |
None of them |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 204. |
The British Constitution is based on: |
| A. |
Written Character |
B. |
Convention-ridden |
| C. |
The theory of separation |
D. |
Federal Character |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 205. |
The British Constitution is based on: |
| A. |
The theory of separation |
B. |
Checks and balances |
| C. |
Gap between the theory and practive |
D. |
Judicial review |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 206. |
The Magna Carta was signed by King John in: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 207. |
The British Constitution consists of: |
| A. |
Un-chambered system |
B. |
Tri-chambered system |
| C. |
Bi-chambered system |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 208. |
The First Prime Minister of Britain was: |
| A. |
Mr. Macmillan |
B. |
Sir Anthony Eden |
| C. |
Mr. Walpole |
D. |
Mr. Winston Churchill |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 209. |
In the British Constitution election: |
| A. |
The Acts of 1832, 1867 and 1864 |
B. |
The Acts of 1911 and 1949 |
| C. |
The Acts of 1918 and 1928 |
D. |
The Acts of 1932 and 1947 |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 210. |
The British Parliament Act of 1911 as amended in 1949 in legislation: |
| A. |
Equated the two houses |
B. |
Pitted the two houses against each other |
| C. |
Established the superiority of House of Commons |
D. |
Established the superiority of House of Lords |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|