CSS :: England Constitution
|
|
|
|
|
|
| 121. |
During the Civil War the supporters of the Parliament came to be called: |
| A. |
Tories |
B. |
Whigs |
| C. |
Cavaliers |
D. |
Roundheads |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 122. |
According to the Reform Bill of 1832, the Whig came to be known as: |
| A. |
Conservatives |
B. |
Liberals |
| C. |
Socialists |
D. |
None of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 123. |
According to the Reform Bill of 1832, the Tory came to be known as: |
| A. |
Liberals |
B. |
Conservatives |
| C. |
Communists |
D. |
Socialists |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 124. |
The labour party was founded in Britain in: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 125. |
The Labour party was first represented in parliament in: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 126. |
The Conservative party believes in: |
| A. |
Socialism |
B. |
Capitalism |
| C. |
Totalitarism |
D. |
Communism |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 127. |
The labour party believes in: |
| A. |
Capitalism |
B. |
Socialism |
| C. |
Communism |
D. |
None of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 128. |
Culturally, Great Britain is: |
| A. |
A Homogeneous country |
B. |
A Heterogeneous country |
| C. |
A Spiritual country |
D. |
None of them |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 129. |
Mrs. Thatcher the reader of the Conservative party won: |
| A. |
Two electoral victories |
B. |
Three electoral victories |
| C. |
Four electoral victories |
D. |
None of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 130. |
Kinds of organizations outside Parliament are of: |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|