|
|
|
|
|
| 21. |
Payam-e-Mashriq was written by: |
| A. |
Al-Ghazali |
B. |
Farabi |
| C. |
Allama Iqbal |
D. |
Shah Walliullah |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 22. |
Zaboor-e-Ajam was written by: |
| A. |
Al-Farabi |
B. |
Allama Iqbal |
| C. |
Tusi |
D. |
Ghazzali |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 23. |
Bang-e-Dara was written by: |
| A. |
Allama Iqbal |
B. |
Tusi |
| C. |
Farabi |
D. |
Ghazzali |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 24. |
Bal-e-Jibreel was written by: |
| A. |
Allama Iqbal |
B. |
Tusi |
| C. |
Farabi |
D. |
Ghazzali |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 25. |
Zarb-e-Kaleem was written by: |
| A. |
Farabi |
B. |
Allama Iqbal |
| C. |
Ghazzali |
D. |
Mawardi |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 26. |
Armaghan-e-Hijaz was written by: |
| A. |
Ghazzali |
B. |
Farabi |
| C. |
Allama Iqbal |
D. |
Tusi |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 27. |
Allama Iqbal was invited to attend the First Round Table Conference in the year: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 28. |
Allama Iqbal's shrine is located in the city: |
| A. |
Sialkot |
B. |
Lahore |
| C. |
Multan |
D. |
Karachi |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 29. |
Who is called "Poet of East" (Shair-e-Mashriq)? |
| A. |
Allama Iqbal |
B. |
Nasir Kazmi |
| C. |
Faiz Ahmad Faiz |
D. |
Ahmed Fraz |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 30. |
Who was Sheikh Noor Muhammad? |
| A. |
Father of Allama Iqbal |
B. |
Brother of Allama Iqbal |
| C. |
Son of Allama Iqbal |
D. |
Uncle of Allama Iqbal |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|