|
|
|
|
|
| 11. |
Allama Iqbal was born at: |
| A. |
Lahore |
B. |
Sialkot |
| C. |
Gujranwala |
D. |
Peshawar |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 12. |
Allama Iqbal earned his Ph.D degree from: |
| A. |
Oxford University (London) |
B. |
Cambridge University (London) |
| C. |
Munich University (Germany) |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 13. |
Allama Iqbal returned to India in: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 14. |
Allama Iqbal served 'as Professor of Philosophy in Lahore at: |
| A. |
Punjab University |
B. |
Islamia College |
| C. |
Govt. College Lahore |
D. |
F.C. College |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 15. |
Allama Iqbal did his Bar at Law from: |
| A. |
Lincoln's Inn University |
B. |
Oxford University |
| C. |
Birmingham University |
D. |
Munich University |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 16. |
Allama Iqbal wrote in Urdu and _______ |
| A. |
English Language |
B. |
French Language |
| C. |
Persian Language |
D. |
Arabic Language |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 17. |
Allama Iqbal did his Ph.D by writing a thesis titled as: |
| A. |
The Development of Metaphysics in Persia. |
B. |
The Development of Human Resources |
| C. |
The Development of Social Justice |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 18. |
Allama Iqbal gave his historical Allahabad address at the annual session of All India Muslim League held at Allahabad: |
| A. |
29-Dec-30 |
B. |
29-Jan-31 |
| C. |
23-Feb-32 |
D. |
29-Mar-34 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 19. |
Allama Iqbal received his early education from: |
| A. |
Govt. College, Lahore |
B. |
Murray College, Sialkot |
| C. |
Lawrence College Murree |
D. |
Atchison College, Lahore |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 20. |
In Govt. College Lahore, Allama Iqbal studied with World Renowned Orientalist and Philosopher Scholar: |
| A. |
Thomas Arnold |
B. |
Mathew Arnold |
| C. |
Mathew Proctor |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|